dinsdag 6 november 2012

Mock-ups deel 1


SAVING MEMORIES: MOCK-UPS
In deze games gaat het om het bewaren van je herinneringen. Deze bevatten namelijk details over voertuigen zoals belangrijke en/of leuke anekdotes. Echter om verder in het spel te komen zul je verschillende herinneringen om moeten ruilen in levenspunten omdat je het zonder niet redt. Hier zul je dus moeten afwegen of je de ruil wilt maken of dat je denkt dat je het met een minder aantal leven ook het level uit kan spelen.

De eerste is een top-down view waarin je een weg naar beneden graaft. Elk blokje bestaat uit 2 lagen waar er na de eerste laag een gevaar of juist iets goeds ligt. Na de tweede laag val je door het level naar het volgende level. Als je dus na de tweede laag een item vindt zal deze ook naar het volgende level vallen en het daar moeilijker of makkelijker maken. 


Je bent een engineer die aan voertuigen sleutelt en getuige is van een raar fenomeen, in Geneve gaat er iets fout met de hedron collider en de tijd slaat op hol. Grote slierten tijdscheuren schieten over de wereld. Alles wat in aanraking komt hiermee veroudert ongelofelijk snel of verdwijnt zelfs. Gelukkig ontdekt hij in zijn garage een luik. Hier onder bevind zich een gat en delen van een trap.
De engineer bezit een plakboek met polaroids van alle voertuigen waar hij aan heeft meegewerkt.
Net voordat hij het gat in wil duiken slaat een grote tijdssliert het boek doormidden en worden alle foto’s gewist en naar beneden geslingerd.
Het is nu de taak van de speler om zoveel mogelijk polaroids terug te vinden door verschillende elementen met elkaar te combineren tot een voertuig.

De particuliere eigenaren van mobiel erfgoed kunnen zelf combinaties van elementen die bij hun voertuig passen invoeren en zo polaroids (eigen foto’s) aanbieden aan de spelers. Denk hierbij ook aan speciale polaroids van musea.

Hoe werken de polaroids?
Elke polaroid heeft 3 ‘slots’ om elementen in te plaatsen.
Elementen zijn bijvoorbeeld:
Arbeiders, 1e prijs, Rails, Autoband, Propellor, Stoom, Snelheid
Elektriciteit, Milieu, Benzine, Kerosine, Nucleair, Metaal, Hout, Water.
Etcetera…

Wanneer je er 3 combineert kan het zijn dat je een voertuig ‘ontdekt’ , De Arend bijvoorbeeld was de eerste stoomtrein in Nederland. Deze zal dan bestaan uit: 1e prijs, Rails en Stoom.  Zo kun je verschillende combinaties maken.
Er zullen gevaren zijn die er voor zorgen dat je polaroids weer blanco worden. Denk hierbij aan Water, Tijdsslierten, Overbelichting en een schaar.


Het level is een top view, misschien isometric view van een kuil of dungeon met trappen etc.. er zullen tussendoor ook tijdscapsules zijn waar je polaroids kan vastleggen in je album.
De bedoeling is om je zover mogelijk naar beneden te graven en zoveel mogelijk polaroids veilig te stellen in je album door ze in tijdscapsules te plaatsen.
In dit album kun je additionele informatie krijgen over de voertuigen door er op te klikken. Ook kun je de polaroids onderling ruilen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten